Sóda bikarbóna

Sóda bikarbóna 

Nočná mora farmaceutického priemyslu

jedlá sóda
Podľa výsledkov vedeckého výskumu, rakovine sa darí v prostredí, kde je prítomná kyselina mliečna. Tá sa vytvára vtedy, ak istá huba alebo pleseň žije bez dostatku kyslíka. Tiež sa zistilo, že ak sa rakovinové bunky vystavia vysoko koncentrovaným molekulám kyslíka, kompletne ich to zničí. Je ťažké si pre hocikoho predstaviť, že tak bežná substancia, akou je sóda bikarbóna (nazývaná tiež jedlá sóda) dokáže poskytnúť oveľa viac prínosu ako drahé farmaceutické lieky. Existujú však fascinujúce dôkazy, že táto látka naozaj dokáže liečiť mnohé vážne ochorenia, ako napríklad rakovina alebo cukrovka. Dokonca aj lekárom je často odporúčané ju používať, keďže má úžasné vlastnosti.

Bežne sa aplikuje na onkológii či jednotkách intenzívnej starostlivosti

Žiada sa tuto zdôrazniť, že sóda bikarbóna je široko skúmanou latkou a používa sa už mnoho rokov, dokonca aj samotnými onkológmi. Toxicita chemoterapie a rádioterapie je tak vysoká, že ich aplikácia často ničí dôležité životné orgány ako pečeň či obličky. Preto sa takýmto pacientom bežne podáva jedlá sóda, aby sa predišlo zlyhaniu týchto orgánov.
Na celom svete si ju ľudia pridávajú do vody, aby tým liečili rôzne zdravotné problémy, vrátane klinickej acidózy a ďalších ochorení. Tiež sa vie, že zachránila mnoho životov na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Kombinácia jedlej sódy s ďalšími prírodnými substanciami, napríklad soľami jódu alebo horčíka, vytvárajú zmesi, ktoré sú v medicínskom svete zázrakom.

Acidobázická nerovnováha narúša v tele biochemické reakcie

Hlavným problémom, čo sa týka ľudskej fyziológie je nedostatok bikarbónových iónov. Výsledkom je potom zníženie hodnoty pH v krvi, ale aj v iných tkanív a medzibunkových priestoroch. Enzýmy sú základnou súčasťou biochemických reakcií. Sú však vysoko senzitívne na úrovne pH. Reakcie prebiehajú najlepšie v prostredí, ktoré nie je kyslé. Fakt, že bunky fungujú najlepšie v mierne alkalickom (zásaditom) prostredí, dodáva efektívnosti sódy bikarbóny značnú kredibilitu.

Diéta a udržovanie acidobázickej rovnováhy

Strava zohráva pri udržiavaní správnych úrovní pH v organizme dôležitú úlohu. Bohužiaľ, naša moderná diéta spôsobuje znižovanie týchto úrovni a vytvára v tele kyslé prostredie. Bunkové aktivity a funkcie sú dramaticky narušené v prípade, že sa tkanivá permanentne nachádzajú v stave acidobázickej nerovnováhy. Pri nízkych úrovniach začínajú bunky kolabovať. To potom následne vedie k ochoreniam ako: rakovina, gastritída, osteoporóza, cukrovka, srdcovocievné ochorenia a mnohé ďalšie. Sóda bikarbóna prispieva k transportu kyslíka tým, že rozširuje cievy a napomáha jeho uvoľňovaniu do buniek. Tým sa v bunkách vlastne zvyšuje pH.

Choroby, ktorým predchádza konzumácia sódy bikarbóny

Ak je napríklad pH moču vysoké (zásadité), nedochádza ku kryštalizácii odpadových látok metabolizmu v močovom trakte. Je známym faktom, že kyselina močová spôsobuje dnuobličkové kamene,cukrovku a choroby srdca. Alkosan je toxická zlúčenina, ktorú vytvárajú huby v kyslom prostredí. Je dokázané, že táto látka vyvoláva viaceré druhy rakovín a cukrovku. Orálnou konzumáciou jedlej sódy dokážete zabrániť ochoreniam ako artritída,dna a dokonca aj chrípka. Tiež pomáha pankreasu správne vykonávať svoje funkcie, medzi ktoré patrí prevažne tvorba inzulínu a bielkoviny štiepiacich enzýmov. Nezáleží na tom, či človek ťažkým ochorením ako choroba srdca, rakovina alebo ľahším, ako napríklad chrípka. Keď sa mu podá kombinácia jedlej sódy a chloridu horečnatého, ide o účinnú a zároveň bezpečnú liečbu. Táto kombinácia pracuje tak efektívne, že dokáže zbaviť bunky, tkanivá i celé orgány všetkých toxínov a kyselín.

Ako užívať sódu bikarbónu

Pri akútnych ochoreniach ako chrípka či nachladnutie: Užívajte 1/2 čajovej lyžičky v pohári studenej vody 4 až 6 krát denne počas pár niekoľkých dní.
Pri chronických ochoreniach alebo ako forma prevencie: Užívajte 1/2 čajovej lyžičky v pohári studenej vody 2 krát denne počas niekoľkých týždňov. Po čase si ale dajte na chvíľu pauzu a potom kúru znova opakujte. Vodu so sódou bikarbónou užívajte vždy aspoň 30 minút pred jedlom. Jej užitie po jedle by neutralizovalo kyselinu v žalúdku a narušilo trávenie jedla. Nikdy neužívajte viac ako 5 čajových lyžičiek denne.

Záver

Sóda bikarbóna alebo jedlá sóda je vskutku zázračná prírodná substancia. Nie je preto divu, že pre farmaceutický priemysel je doslova nočnou morou.